vasárnap

Goffri


Még karácsonyra kaptam anyukámtól egy goffri sütőt,ami azóta is becsomagolva pihent a szekrényben. Ma nem volt kedvem nagy sütögetésnek neki állni,de mivel a fiúknak igényük volt egy kis nasira eljött az ideje,hogy kicsomagoljam a sütőt s így vasárnap délután neki álljak gofrit sütni.

Hozzávalók : 2 db tojás
                      25 dkg liszt
                      400 ml tej
                      10 dkg cukor
                      1 csomag (15g) sütőpor
                      2 g só
                      120 ml étolaj
                      15 ml ( fél üveg) vanilia aroma

A tojásokat a cukorral habosra kevertem,majd hozzá adtam a többi hozzávalót és a robotgéppel simára kevertem. A goffri sütőben kisütöttem. Ebből az adagból 18 db lett.

Sörben sült csirke, fűszeres újburgonyával

Mivel a fiúknak a spenótos farfelle ( http://tunder-konyha.blogspot.hu/2015/05/spenotos-farfelle-sajttal.html ) nem ebéd így nekik sörös csirke készült, ami a szintén a gyorsan valami finomatt kategóriába tartozik.

Hozzávalók : csirkecomb
                      sültcsirke füszersó
                      olaj
                      sör
Elkészités : a füszersót elkevertem annyi olajjal ,hogy egy jól kenhető masszát kapjak. Ezzel bekentem a csirkecombokat és egy tepsibe tettem. Egy kevés sört öntöttem alá, kb félig voltak benne a combok. A tepsit alufóliával letakartam és előmelegített sütőben fél órát így sütöttem,majd a fóliát levéve pirulásig sütöttem. Közben sűrűn locsolgattam a sörös pecsenyelével.

Zöldfűszeres-citromos burgonyával tálaltam.
Az újburgonyát pucoltam-negyedeltem. A zöldfűszeres-citromos fűszersóval beszórtam,olajjal meglocsoltam és jól összeforgattam. Teflon serpenyőbe borítottam és megsütöttem.

Spenótos farfelle sajttal


 Nemrégen vettem ilyet készen az Aldiban s nagyon izlet . Akkor ,akciósan olcsó volt......most néztem .......hát elég drága :( ....ezért úgy döntöttem,hogy megalkotom magamnak. Csak magamnak mert Tibim szerint a spenót nem étel :) Márk meg pont abban a stádiumban van,hogy ami nem hús az nem ennivaló :)
Kolléganőim ráakartak beszélni,hogy friss spenótból készitsem ,de gyözött a lustaság s mirelt spenótot használtam ,annak is darabolt változatát. Szintén az Aldiban lehet kapni,kis kockákban lefagyasztott darabolt spenótot.....azt használtam.
Így készült : a farafell (masni) tésztát feltettem főni. Egy serpenyőben kevés olajon felhevítettem egy kevés fokhagymakrémet majd rádobtam egy jó pár kocka mirelit spenótot. Sóztam, fehér borsoztam és addig dinszteltem amíg a víz el nem párolgott róla. Ekkor egy kevés tejszinnel felengedtem.
A tésztát leszürtem és összekevertem a spenóttal.
Füstölt sajttot reszeltem a tetejére. Jó étvágyat !