vasárnap

Sült kacsamell vörösboros aszaltszilva szósszal és krokettal

 A lányom augusztusi esküvőjén ettünk ilyen kacsamellet. Tibim azóta emlegeti,hogy milyen finom volt és csináljak én is.......rendben csak a kacsamell  nem tartozik az olcsó hús kategóriába :(......de szerencséjére a héten "kacsavadászata" szerencsés volt mert a LIDL-ben akciósan csak 600 ft volt a kacsamell kilója :) igy el is hozta gyorsan az egész készletet ....azaz mind a 3 darabot :D

Így készítettem el : a kacsamelleket megmostam a bőrét beirdaltam. Sóztam,borsoztam, megszórtam majorannával és bekentem fokhagymával. Egy órát hagytam így állni. Azután egy teflon serpenyőbe fektettem bőrével lefelé a melleket és nagy lángon elkezdtem sütni. Hagytam,hogy a zsírja kisüljön ,majd megfordítottam. Mindkét oldalát megkapattam ,majd egy jénaiba tettem. Ráöntöttem a kisült zsírt és egy kevés vízet. Fóliával letakarva 200 fokos sütőbe toltam és egy bő fél órát hagytam puhulni a sütőben.
A fóliát levéve mindkét oldalát pirosra sütöttem, közben kenegettem a kisült zsirral.
                                                                                                                                                                 
Amikor készvolt vékonyan felszeleteltem.Krokettel és vörösboros aszaltszilva szósszal tálaltam.

aszaltszilvaszósz így készült : 30 dkg aszaltszilvát egy órára (míg a mell állt a fűszerben )  4dl vörösborba áztattam. Adtam hozzá kb 2ek mézet és egy csomag puncs fűszerkeveréket. Addig főztem míg egy sűrűbb lekvár szerű szószt kaptam.