szombat

Rácsos Rákóczi túrós



A héten ígértem a Tibinek vargabélest, de valahogy nem bírtam magam rávenni,hogy csináljak.
S mivel azt vallom,hogy ha valamihez nincs kedvem akkor jobb ha nem is csinálom,így nem álltam neki. A Rákóczi túrós viszont a kedvencem.......ahhoz volt kedvem :) túró a hűtőben hát neki álltam.
De most nem olyat készítettem mint szoktam,mert nem volt éppen 6 tojásfehérjém.
A tutireceptek oldalán találtam ezt a receptet :http://www.tutireceptek.hu/rakoczi-turos-szelet
csak annyit változtattam,hogy a tetejére a habot nem egyben simitottam, hanem habzsákba tettem és berácsoztam ,majd a lyukakat lekvárral betöltöttem és így toltam vissza a sütőbe a hab száradásáig
Már melegen neki kellett állnom szeletelni,mert Tibi már topogott,hogy mikor lehet enni :)
  
                                                         Jó étvágyat !

most látom,hogy valami miatt nem működik a link :( ezért bemásolom :)

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve

A félig sült tészta tejére:

2-3 ek baracklekvár

A töltelékhez:

3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem

A tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek baracklekvár

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük. A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.
A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne.
Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.
Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.


A receptet beküldte: hpkati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése