vasárnap

Sörben sült malac húsi

A csepeli piacon járkáltunk s akciós malachusiba "botlottunk" Muszáj volt egy darabkát venni,mert milyen is az új év malachús nélkül :) Szóval megláttuk, hazavittük, megsütöttük és mind megettük :)
S így készült : a húst felszeleteltem a bőrös részét bevagdostam a húsos részt besóztam. A bekockázott bőr közé fokhagymát és egy kis szalonnát dugdostam. Öntöttem alá egy pici vizet,lefóliáztam és fél órára forró sütőbe toltam. Fél óra után levettem a fóliát és meglocsoltam a sörrel és vissza dugtam a sütőbe. Többször locsoltam a sörrel s amikor már jó puha volt a hús meg a bőr is már pirosodott ,meglocsoltam egy kis mézzel. Jó pirosra sütöttem s már ettük is :)
Jó étvágyat és BUÉK minden Tündér-konyha olvasónak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése