vasárnap

Fűszeres narancsos kacsa

Karácsony óta pihen a fagyasztóban egy adag kacsacomb. Tél búcsúztatóként és egy kicsit a karácsonyra emlékezve került az asztalra most naranccsal kombinálva .
A kacsacombok bőrét bevagdostam egy jénaiba fektetve befűszereztem. Megszórtam sóval, fahéjjal, majoránnával,  3 gerezd fokhagymát és egy fej vöröshagymát felszeleteltem és a húsra szórtam. Tettem még rá szegfűborsot,és nyakon öntöttem egy narancs kifacsart levével és fél dl vörös borral. A narancs héját felcsíkoztam és azt is a tetejére szórtam.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben egy órát sütöttem,majd a fóliát levéve sűrűn locsolgatva pirosra sütöttem.


                                                                                                                                                                   Burgonya krokettel és narancsos alma csatnival tálaltam. A csatni receptje itt : 
http://tunder-konyha.blogspot.hu/2016/01/narancsos-alma-csatni.html








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése