Tészta : 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5dkg vaj, 1kk szódabikarbóna, 1 tojás, 1 ek méz, kevés tej
A hozzávalókat egy tálba tettem és összegyúrtam. Gombócot formáltam belőle és betettem a hűtőbe ,mert vittem a Márkot a bankettra,de akár rögtön nyújtható is. Még mielőtt elindultam a sárga krém alapját megfőztem- 3 csomag vaníliás pudingot 9 ek cukorral elkevertem és megfőztem 1 liter tejben. Hagytam hűlni.
Amikor hazaértem a hűtőből kivett tésztából 2 lapot sütöttem, 180 fokra előmelegített sütőben.
Amíg a lapok hűltek,az időközben kihűlt pudinghoz hozzákevertem (robotgéppel) 25dkg rámát.
Az egyik lapot vissza tettem a tepsibe (kapcsos) és rákentem a krémet. Majd habbá vertem fél liter Hulala tejszínt és a krém tetejére kentem.
A másik lapot karamell krémmel kentem meg. Nekem nagyon tetszett és kiderült,hogy jó is. Másnak is ajánlom ezt a fajta készítés kipróbálását:) A karamell a következő képen készült.
2 csomag karamell pudingot ,12 dkg porcukorral, 2 ek olajjal és 2 ek forró vízzel kikevertem (robotgép) Mivel nem találtam elég krémesnek,én mg tettem hozzá egy kis vizet,meg olajat is mert féltem,hogy elveszíti a fényét. Amikor úgy gondoltam,hogy már jó,rákentem a másik lap tetejére,és rögtön fel is szeleteltem. A kis kockákat a tejszín tetejére raktam és betettem a hűtőbe. Másnap szeleteltem.
Isteni finom lett :))) Jó étvágyat hozzá!
Ja és arról se feledkezzünk meg akinek készült .))
" Nem elég a célt látni,látható útja kell!
Nem elég útra kelni, az úton menni kell !
Egyedül is! Elsőnek,elől indulni el! "
Váci Mihály
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése