Ezt a receptet még régebben találtam,ha jól emlékszem Limara oldalán.....ha még sem akkor elnézést az eredeti szerzőtől ! :) de dió hiányában nem tudtam elkészíteni :( Most Tibim szerzett diót hát gyorsan nekiálltam . Isteni finom,érdemes kipróbálni.......egy hibája azért van, irtó gyorsan eltünik a tányérról.
Az eredeti recepten csak annyit változtattam,hogy mivel találtam itthon egy félcsomag aszaltszilvát aminek hamarosan lejár a szavatossága, ezért azt is gyorsan bele kockáztam
Hozzávalók : 3 tojás
15 dkg kristálycukor
9 dkg vaj vagy margarin
5 nagy kanál szilvalekvár
1 tk vanília kivonat
1 citrom reszelt héja
10 dkg darált dió
5 dkg rizsliszt
5 dkg étkezésikeményitő
1 tk sütőpor
1 tk örölt fahéj
Máz: 7 dkg 74 %-os étcsoki
2 ek étolaj én ezt kiváltottam kész csokimázzal amit csak meleg vízbe kell állítani,felolvad és kenni ......ennyi :).....köszi Dr Oetker :)
A tojásokat és a cukrot kihabosítottam majd hozzá adtam a lekvárt,puha vajat. Ezután jött a vanília kivonat és a citromhéj.
Egy másik tálba kimértem a száraz hozzávalókat :dió,liszt,keményitő,sütőpor,szóda + fahéj. Jól elkevertem majd a nedves anyagokhoz adtam.
Jól kikevertem és sütőpapírral bélelet tepsibe tettem. 170 fokos sütőben tűpróbáig sütöttem.
Rácson kihűtöttem, majd meglocsoltam a tetejét csokival. Máris szeleteltem.
Jól néz ki, és az aszalt szilva is finom lehetett benne. Én is megcsináltam már és nekünk is ízlett. Hamar elfogyott nálunk is!
VálaszTörlés