hétfő

Mátrai borzaska újragondolva ,vagyis gluténmentesen

A hagyományos mátrai borzaska lett új köntösbe öltöztetve,hogy a lisztérzékeny családtag is tudjon enni.....na meg,hogy nekem ne kelljen kétfélét főznöm. A változtatás lényegében csak annyi volt,hogy a lisztet kukoricaliszt és rizsliszt keverékével helyettesítettem. S került még bele medvehagyma.

Hozzávalók : kb 1,5 kg csirkemell
                          0,5 kg krumpli
                          fél csokor medvehagyma, fokhagyma
                          30 dkg kukoricaliszt + 5 dkg rizsliszt
                          20 dkg reszelt sajt
                         5 tojás
                         1 nagy doboz tejföl
                         6 dl tej
A krumplit lereszeltem s hagytam állni. Addig a tejből ,tojásból és a kukoricalisztből sűrű palacsinta tésztát kevertem. Ízesítettem sóval,borssal ,a fokhagymával és a medvehagymával majd bele kevertem a kissé kinyomkodott krumplit. A hűtőbe tettem amíg a húst elkészítettem.
A húst felszeleteltem,kicsit kiklopfoltam sóztam,borsoztam ,majd megforgattam a rizslisztbe.
Serpenyőbe olajat forrósítottam (nem sokat,hogy ne lepje el a húst) és beletettem a palacsinta tésztába mártott húst. Szép pirosra sütöttem.
Köretnek rizs készült hozzá. Tálalásnál meglocsoltam a tejföllel és megszórtam reszelt sajttal.
 A kép ez miatt elég fehérke és rossz minőségű lett :( de az ebéd nagyon finom volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése