A múlthéten rántott karajt csináltam s maradt 8 szelet karaj a hűtőben a sorsára várva. Aztán került a hűtőbe egy fej karfiol is, s már el is dőlt a karaj sorsa :) olyan régen készítettem Dühbarié szeletet és úgy szeretem, hogy muszáj volt a karajt össze hoznom a karfiollal :)
Nálam így készült : a karajt sóztam, borsoztam ,lisztbe forgattam és natúr szeletnek kisütöttem. Egy tepsibe szépen egymás mellé raktam őket.
A karfiolt sós vízben roppanósra főztem,leszűrtem és a hús tetejére halmoztam.
Egy lábosba összefőztem 5dkg vajat, 4 dkg lisztet, és 2 dl tejet.
Amikor kihűlt hozzákevertem 1 tojás sárgáját, 2dl tejfölt,sót,borsot,szerecsendiót és végül a tojás fehérjéből vert kemény habot. Ezt a mártást a karfiol tetejére locsoltam.
Megszórtam reszelt sajttal és egy kis darab vajat tettem mindegyik kupac tetejére
Így ment az előmelegített sütőbe. 200 fokon a sajt pirulásáig sütöttem.
Én tejszínes sült rizzsel tálaltam. http://tunder-konyha.blogspot.hu/2011/07/tejszines-sultrizs-limaratol.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése