Először a tésztát kellett megoldanom,hogy gluténmentes legyen. Első variációban a kukorica liszten gondolkodtam (amikor még úgy volt,hogy külön főzök :) aztán arra gondoltam,hogy keverem a rizs-lisztel, de én nem szeretem a kukoricalisztnek még a szagát sem ezért elvetettem s maradt a rizsliszt.....ekkor döntöttem úgy,hogy nem keverek külön palacsintát csak akkor ha ezzel nem tudok jól dolgozni.......de nem volt semmi gond :)
A gluténmentes palacsinta hozzávalói : 3 tojás
30-40 dkg rizsliszt
2 dl tej
4 dl víz amiben elkevertem 2 kk szódabikarbónát mert nem volt itthon bubis víz és egy csipet só. Ebből az adagból 10 db palacsinta lett
Ezt jól összekevertem s hagytam állni amíg a ragut feltettem.
A ragú hozzávalói : 500 g darált hús (nálam pulyka) szalonna (elhagyható )
hagyma, só,bors ízlés szerint fűszerek, bolognai fix
tejföl és sajt
A hagymát felkockáztam és a szintén felkockázott szalonnával együtt megdinszteltem,majd rátettem a húst. Sóztam ,borsoztam és hagytam főni. majdnem kész volt,megszórtam egy bolognai alap porral és készre főztem.
Közben elkezdtem sütni a palacsintát.Teflonban sütöttem,de majdnem mindegyik után tettem bele egy kis olajat,hogy ne tapadjon mert a rizsliszt nem úgy működik mint a sima. A palacsinta is kissé vastagabb lett (de finom !) Ezért döntöttem úgy,hogy most nem hajtogatom...ekkor jött a következő ötlet.
Egy jénai aljára tettem egy palacsintát meglocsoltam a raguval, tejföllel és reszeltem rá egy kis sajtot majd megint palacsinta................ addig rétegeztem míg tartott a hús. A tetejére palacsinta került amit megkentem tejföllel és megszórtam reszelt sajttal. Forró sütőbe toltam és addig sütöttem amíg a sajt ráolvadt.
Most úgy szeleteltem mintha tortát vágnék |
Lehet még tejfölt tenni rá....Márk pl ketchupot locsolt rá
Nagyon finom ! próbáld ki :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése