Családunk nagy kedvence a túrótorta,amiből sosem tudok eleget sütni. Általában őszibarackkal készítem
De mivel most eper szezon van kitaláltam,hogy eperrel is ki kéne próbálni. Viki szülinapján mindig epertortát kell csinálnom,s mivel jövő héten őt ünnepeljük,gondoltam csinálok egy próba sütést. A fiúk nagy örömére :)
Elkészítése nagyon egyszerű. Első menetben sütök egy 3 tojásos piskótát. Ha kihűlt ráteszem a túró tölteléket amit már jól ki kísérleteztem.: Fél kg túrót kikeverek 2 kis doboz tejszínnel ,5-7 evőkanál cukorral (ki milyen édesen szereti) egy citrom reszelt héjával,ha valaki szereti akkor mazsolát is tehet bele (nálam a gyerek utálja) és a legfontosabb a Dr Oetker zselatin fix egy csomaggal. Ettől valami szuperül meg áll a túró,kellő hűtés után.
Most még eper darabokat is kevertem bele. Ezt bele öntöm a torta formába s hűtőbe teszem. Ha megdermedt ráteszem a gyümölcsöt s az egészet bevonom egy torta zselével.
Nagyon finom lett,de úgy gondolom,hogy a szülinapi tortát tovább fejlesztve már két lapot fogok sütni. A túró tetejére teszek még egy lapot s csak úgy a gyümölcsöt. Ja és piros zselét :)
Ilyen amikor nincs ideje lehűlni :)
Jó étvágyat!
Szia!
VálaszTörlésA piskótát hogyan kell elkészíteni? :)
Szia! Az az igazság,hogy akkor csak egy sima 3 tojásos piskótát sütöttem,de azóta kikísérleteztem egy sokkal jobb 2 tojásos piskótát
Törlés:) aminek a leírását itt találod -:> http://tunder-konyha.blogspot.hu/2013/05/rizstorta-epres-es-oszis-valtozatban.html
arra az esetre ha nem sikerülne megnyitni :)
A piskótához : 2 tojás
10 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor
5 dkg liszt + 5 dkg étkezési keményítő
fél csomag sütőpor
3-4 evőkanál meleg víz
A tojásokat ketté választottam , a fehérjét habbá vertem. A sárgáját a cukrokkal és a vízzel kevertem habosra,majd apránként hozzá adtam az lisztes-sütőporos-keményítős keveréket. 180 fokos sütőben pár perc alatt megsütöttem,majd hagytam kihűlni.