Keresés ebben a blogban

vasárnap

Tejszínes-boros eperleves

Ma szülinapoztunk........lányom 27 éves lett. Nálunk már évek óta szokás,hogy a szülinapján mindig van eper.......töbnyire epertorta (ami most is volt :) :http://tunder-konyha.blogspot.hu/2013/05/rizstorta-epres-es-oszis-valtozatban.html ) és fokhagymakrémleves ,mert az a kedvence. De ebben a kánikulában úgy döntöttem,hogy újjitok és maradván az epernél most eperleves lesz.
Amit használtam hozzá : 1kg eper, 6-7 ek cukor,1 ek vaniliás cukor, 1 kk örölt fahéj, fehér bor, tejszin, fél csomag vaniliás puding
A hozzávalók mennyisége nem pontos ,mindenki izlése alapján formálhatja :)
Így készült : az epret megpucoltam és felkockáztam. Fazékba tettem és felöntöttem annyi vízzel ami pont ellepte. Hozzá tettem a cukrokat és feltettem főni. Közben a pudingot kikevertem egy kevés tejszinnel. Amikor felforrt beleöntöttem a bort és lehúztam a gázról. A tejszines pudinghoz szedtem egy kis forró lét és simára kevertem majd a leveshez öntöttem. Vissza tettem a tűzre és öntöttem még hozzá tejszint a kivánt sűrűség eléréséhez. Rögtön el is zártam alatta a gázt és hagytam kihűlni,majd betettem a hűtőbe. Hidegen fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése