Ha ősz akkor nálam almás pite a favorit. Sokáig kerestem a számomra igazit,de nem találtam :( ,ezért több fajta pitéből állítottam össze ezt,ami mellé Tibi oda írta a szakácskönyvembe EZ A JÓ! :-))
Hozzávalók a tésztához: 25dkg margarin
40 dkg liszt
12dkg cukor
1 tojás sárgája
fél citrom (leve és a reszelt héja)
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
A tésztához valókat összegyúrom és egy órára hűtőbe teszem . Addig elkészítem a tölteléket.
Töltelék: 2kg almát lereszelek. Hozzá adok 20dkg cukrot ,a citrom másik felét (leve+héja) 1 kk fahéj.
Mérsékelt tűzön addig párolom amíg a leve el nem fő. Ha túl leveses marad akkor eláztatja a tésztát.
A tésztát két felé veszem,nyújtás után sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megszórom darált keksszel és ráöntöm az almát. Erre jön a másik lap,amit villával megszurkálok (hogy ki tudjon jönni a gőz) és megkenem a tésztából maradt tojás fehérjével.
200 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt porcukorral megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése