Tibim 43 éves lett. Erre a jeles történelmi eseményre készült a következő torta, ami egyszerű és nagyon nagyon finom :)
Hozzávalók: 7 dkg liszt, 3 ek étkezési keményítő, 1 tk sütőpor, 3 tojás, 1 csipet só, 9dkg porcukor, 1 vaníliás cukor.
a töltelékhez: fél kg mascarpone, fél kg túró, 15 dkg cukor, 2 ek citromlé, meggy befőtt,ízlés szerint mandula aroma
díszítéshez: kakaópor és piskóta
A lisztet össze kevertem a keményítővel és a sütőporral. A tojás fehérjét a csipet sóval félig felvertem,majd hozzá adva a cukrokat ,kemény habbá vertem. Ezután egyenként bele dolgoztam a sárgájákat,majd a lisztes keveréket,és még egy kis citrom héjat.
Sütőpapírral bélelt torta formába öntöttem (12 szeletes) és 175 fokon 20-25 percig sütöttem.
Amikor ki hűlt ketté vágtam és a következő krémmel töltöttem->
Egy tálban összekevertem a mascarponét a túrót a cukrot és a citrom levet és a mandula aromát (színtelent mert a másik zöldre festi a túrót!)
Az egyik piskóta lapot rá tettem a tálra min tálalni akartam s rákentem a krém negyedét,majd rászórtam a meggyet. Ezután következett a következő negyed krém,majd a piskóta lap. A lap tetejére rákentem a maradék krém javát. A megmaradt krémhez egy kis tejet kevertem s mintha vakolnék :) a kanál hátuljával a torta szélére kentem a krémet s rányomtam a fél piskótákat ( én cukros aljút használtam, s úgy csináltam,hogy a cukros fele legyen kifelé)
Minimum 8 órát kell állnia,én egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap megszórtam a tetejét kakaóporral.
Ha teaszűrőn keresztül szórjuk a kakaót nagyon szép egyenletesen beteríthető vele a torta,
Bár már meg etted ,azért itt is Sok Boldogat Kívánok Neked ! :))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése