A málnás tirán felbuzdulva http://
Olyan jól sikerült,hogy muszáj magamnak is feljegyezni a rögtönzésem :)
Babapiskóta nem volt itthon ezért sütöttem két lapot,de nem piskótát,amit meg is bántam. Bár így is jó lett de legközelebb a rizstorta http://
Most a következő tésztából készült.
15 dkg cukrot kikevertem
25 dkg rámával majd hozzá adtam
4 tojást
1 sütőport
50 dkg lisztet és
1 dl tejet. Összegyúrtam,kétfelé vettem és egy kis időre a hűtőbe tettem,hogy könnyebb legyen vele dolgozni,majd két egyforma lappá nyújtottam és megsütöttem.
6 db savanykás nyári-almát kis kockákra vágtam .
4 dl almalevet 1 ek cukorral felforraltam és beletettem az almát. Összepároltam. Amíg párolódót
4 dl tejből
2-3 kk instant kávéból és
1 csomag vaníliás pudingport sűrűre főztem, majd belekevertem az almás szirupba. Hagytam kihűlni.
A krémhez fél kiló mascarpone helyett most is a már bevált tejszínes krémsajtot használtam. 2 doboz, kikevertem 5 dl natúr joghurttal
1 vaníliás cukorral és
10 dkg porcukorral.
1 csomag zselatint egy kevés vízben feloldottam,meglangyosítottam és hozzá kevertem.
2,5 dl tejszínt egy habfixálóval felvertem és ezt is krémhez kevertem.
Az egyik tésztát kapcsos tepsibe tettem és Amarettóval meglocsoltam,majd jött egy réteg alma-krém-alma-krém erre jött a következő lap amit megint csak meglocsoltam a mandulás likőrrel és befedtem a maradék krémmel.
Betettem a hűtőbe,hogy lehűljön a tészta puhuljon és összeérjenek az ízek. Na erre nem igazán volt ideje ,mert Tibi felettébb kíváncsi volt,hogy az alma-kávé-tejszínes krém egyveleg milyen ízt ad.
Hát finomat ! :) de amikor felvágtam a kóstolás miatt még folyt.
Másnapra viszont már tökéletes . Jó étvágyat ! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése