Szülinapi ebéd,vendégek,káosz a konyhában,idegeskedés........na mind ez elkerülhető(s én szeretem elkerülni :) ezzel az ebéddel. Előző este előkészítem s másnap csak sütöm.
Én 11 db csirke felső combot vettem, bőrét lehúztam, sóztam,és a következő pácban megforgattam.
Pác: 1 ek bazsalikom
1 ek kakukkfű
1 ek majoranna
2 ek olívaolaj
1 dl szójaszósz, tálba tettem,és éjszakára hűtőbe raktam.
Másnap a pácból kivett húst tepsibe tettem és a következő öntettel kentem meg.
Öntet: 2 ek olívaolaj
4 ek ketchup
2 ek méz, ezt jól összekevertem és megkentem vele a combok tetejét,majd elrendeztem rajtuk
20 dkg aszaltszílvát és 20 dkg aszalt barackot
Meglocsoltam a maradék pácléval
és lefóliáztam. 180 fokra előmelegített sütöben,1 órát sütöttem. Majd levettem a fóliát ésa sütöt grillre állitottam és még úgy 15 percig pirítottam.
burgonyafánkkal tálaltam
Jó étvágyat ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése