Márkom kedvenc tortája a dobos torta, így természetesen azt kérte,hogy ezt süssek neki.
Egyik szülinapjára már sütöttem http://tunder-konyha.blogspot.hu/2012/01/dobostorta-mark-kivansagara.html de most gondoltam,hogy megsütöm az eredetit. Na ebből csak annyi lett,hogy a tésztája elkészítése hasonlított az eredetihez a többinél mentem a saját fejem után :)
Nálam így készült: Először a krémet kevertem ki.
Hozzávalók a krémhez : 10 dkg jó minőségű étcsoki ( nálam 64 %os Tibi csoki)
4 tojás
20 dkg kristály cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 ek kakaópor
rum aroma
20 dkg vaj
Az étcsokit felolvaszottam és félretettem. Egy habüstbe bele ütöttem a tojást és elkevertem a cukrokkal. Gőz felett ,robotgéppel habosra kevertem, majd a gőzről levéve belekevertem az olvasztott csokit kakaóport meg az aromát. Betettem hűlni a hűtőbe és neki álltam a tésztának.
Először is a sütőpapírból kivágtam 5 egyforma kört. Majd kikevertem a tésztát.
Hozzávalók a tésztához: 7 tojás
7 ek cukor
7 ek liszt
A hozzávalókból lényegében egy egyszerű piskóta tésztát sütöttem. A tojásokat habosra kevertem a cukorral majd hozzá kanalaztam a lisztet. A köröket megkentem a tésztával így
majd előmelegített sütőben egyenként megsütöttem az 5 lapot. Hagytam hűlni. Addig az időközben kihűlt krémet kikevertem a vajjal és vissza tettem a hűtőbe. Nekiálltam a máz elkészítésének.
Hozzávalók a mázhoz : 15 dkg porcukor
víz
2 tk vaj
2 tk ecet
A cukrot egy teflon lábosba tettem és felöntöttem annyi vizzel amivel simára tudtam keverni. Hozzá adtam a vajat meg az ecetet. Lassú tűzön addig főztem amíg szép barna lett.Rá öntöttem az egyik piskóta korongra és vajas késsel bejelőltem a szeleteket. Ezután felvertem egy adag tejszínhabot és neki álltam a torta össze állításának. A krémet négy felé osztottam és betöltöttem a tészták közé, majd rányomtam a habot és egyenként ráhejeztem a karamell szeleteket.
Boldog szülinapot "kisfiam" ! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése