Keresés ebben a blogban

hétfő

Karácsonyi málnás csokoládétorta

A piskótához 5 tojás fehérjét kemény habbá verek és félre teszem. A tojás sárgáját 12,5 dkg cukorral és 1csomag vaníliás cukorral és 1citrom héjával habosra keverem. Egy másik tálban 12,5 dkg lisztet elkeverek egy csomag sütőporral,1ek kakaóval . A habot rákanalazom a tojássárgákra,majd rá szórom a lisztet és végül 5dkg darált diót. Egy falapáttal jól átforgatom és egy kisebb (12 szeletes) tortaformába simítom.180 fokos sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kész rácsra borítva kihűtöm.-> így egyenes lesz a piskóta
Amikor kihűlt ketté vágom és krémmel megtöltöm. A krémhez 5dl tejben megfőzök egy csomag vaníliás pudingot,amihez adok 3 ek cukrot. 30dkg fagyasztott málnát kiolvasztok,a pudingot kihűtöm. 12,5 dkg vajat habosra keverek,kanalanként hozzá adom a pudingot,majd egy falapáttal beleforgatom a málnát. Egy pár szebb szemet félre teszek a díszítéshez. A krémet rákenem a tésztára majd ráhelyezem a tetejét.
Vettem 2 csomag mikróban olvasztható tortabevonót,ami csoda jó találmány,mert 2 perc és már kész is és elég gyorsan szárad. A 2db étcsokis bevonóval bevontam a tortát,az oldalát is.
Csokoládé forgáccsal és a félretett málna szemekkel díszítettem s a hűtőbe tettem. Így került a karácsonyi asztalra
 Aki szereti még egy kis tejszínhabot is tehetett rá :)
Békés karácsonyt kívánok:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése