Keresés ebben a blogban

hétfő

Brownie Amerikából

Megint hétvége s megint a szokásos kérdés:) Ugye sütsz valamit ? Ez a brownie a gyorsan valami finomat kategória,ami ráadásul irtó egyszerű is. Mariannak üzenem (aki csak a keverős sütiket szereti :) ), hogy ez Neked való.
2dl vízben felforralok 22 dkg vajat és 4 evőkanál kakaóport. A tűzről levéve hozzá keverem a következő lisztes keveréket. 25 dkg lisztet elkeverek 40 dkg cukorral és 1 evőkanál szódabikarbónával. Amikor jól elkevertem bele keverek még 1dl natúr joghurtot, 2 tojást és 1 vaníliás cukrot. Kivajazott tepsibe öntöm és 200 fokon 20 percig sütöm.
Míg sül elkészítem a tetejére az öntetet. Egy lábosban felmelegítek 12 dkg vajat, 4 evőkanál kakaóport, 15dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot és 6 evőkanál natúr joghurtot. Amikor a cukor elolvadt bele keverek 10 dkg durvára vágott diót. Nekem most csak mogyoró volt itthon azt tettem bele. Meg állapítottuk,hogy dióval finomabb :) de ízlés dolga. Szóval ezt a masszát ráöntöm a kisült tésztára. Amikor ez a bevonat megszilárdult lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése