Keresés ebben a blogban
szombat
és megint fáááánk de most géppel
Már egy pár hete ígérgetem a fiúknak a fánkot,de csak ma jutottam odáig,hogy ígéretem be is váltsam :)
A már jegyzett,jól bevált fánk receptemet használtam
http://tunder-konyha.blogspot.hu/2012/01/fank-fank-fank.html azzal a különbséggel,hogy a kenyérsütőgépet használtam....bedagasztotta és megkelesztette,amikor kész volt,átgyúrtam,kiszaggattam és hagytam még egyszer megkelni. Alig 2 óra és már sültek is a fánkok.
Ebből az adagból nekem 24 db lett.
A fánk sütés apró trükkjei: ne süssük frituba,mert elmerül az olajban
kevés olajat tegyünk a lábosba és figyeljünk a hőmérsékletre
közepesen meleg olajba süssük
közepét sütés előtt benyomjuk és mélyedéssel lefelé tesszük az olajba ,akkor megmarad a mélyedés amibe a lekvárt tehetjük
a cukrot csak közvetlen evés előtt szórd rá (elolvad)
még finomabb ha a lekvárt egy kicsit megmelegíted
Fogyasztható lekvárral,porcukorral,fahéjas porcukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése