Vásárolni akartunk menni de ebben az esőben nem volt kedvem. Tulajdonképpen semmihez sincs kedvem. 7körül eszünkbe jutott,hogy enni kéne valami finomat. Gyorsan valami finomat ami kései vacsinak is elmegy. Mi van a hűtőben? Mozzarella. Rántott sajt mindig jöhet,hát most ezt rántottam ki. Amikor a kis golyókat kivettem a zacskóból arra gondoltam,hogy nem vagyok normális ilyen babra munkát kitalálni,de panírozás közben jöttem rá,hogy egyszerűen mint a gombócokat csak megráztam a lisztben meg a prézliben. A tojásba tettem egy kis tejet,és 2x forgattam meg a tojásos tejben meg a prézliben. Ripsz ropsz készen van s nagyon fini:)
A Márknál sajthoz favorit az áfonya lekvár,de én paradicsom raguval ettem,ami vígan megfőtt amíg paníroztam a sajtot. A paradicsomos ragut szintén amit találtam itthon abból készítettem el. 5 szem paradicsomot meghámoztam és apró kockára vágtam. Egy lila hagymát (éppen az volt itthon) megdinszteltem,tettem rá egy kis snidlinget is,mert az is volt itthon, 2-3 gerezd fokhagymát, egy marék apróra vágott angol zellert. Amikor ez össze dinsztelődött,rátettem a paradicsomot sóztam,borsoztam,meg egy kis oregánóval is megszórtam. Utólag jutott eszembe,hogy bazsalikom is mehetett volna bele. Így is finom lett:)
A maradékot apa holnap megeszi virslivel.....
Keresés ebben a blogban
csütörtök
kedd
Megjelentem az újságban
A kolléganőm adta a kezembe pár hónapja a Küldd el A RECEPTED! című újságot. Jó pár recept tetszett és el is készítettem,azon kívül nem foglalkoztam vele. Aztán egyszer Tibim közölte,hogy kacsacombot enne. Sosem csináltam még kacsát,ezért kerestem a neten,hogy mégis hogyan..... de nem találtam olyat ami tetszett volna. Ezért fogtam s összekevertem azokat amik tetszettek. A végeredmény olyan jó lett,hogy következő hétvégén is ezt készítettem :) Ekkor jött az ötlet,hogy ha már én találtam ki ,akkor az én receptem,s beküldtem a szerkesztőségbe. Így kerültem az újságba :)
A recept eredetiben-> Vettem 6 db kacsacombot (3 db volt egy csomagban s mivel az kevés lett volna nekünk,így lett 6 db) Előző este bevagdostam a bőrét,megmostam,szárazra töröltem. Egy tálba összetörtem babérlevelet(kb 4db),hozzákevertem kakukkfüvet,rozmaringot,sót és borsot. Mindegyiket gondolomra,meg a hús mennyiségétől függően. Ezzel a keverékkel bekentem a kacsát s egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap átraktam egy hőálló tálba. A bevagdosott részekbe fokhagymát dugdostam. Megpucoltam egy nagy fej vöröshagymát,amit 4felé vágva a combok mellé raktam. Lefóliázva 1órát sütöttem. Utána a fóliát levéve megnéztem,hogy elég puha e (első kacsám lévén pánikoltam,hogy szívós lesz a hús:) locsolgattam a zsírjával s még sütöttem egy kicsit. Amikor úgy gondoltam,hogy már jó lesz akkor 1 dl édes fehérbort (nekem tokaji volt itthon amit ajándékba kaptunk :) összekevertem 1evőkanál mézzel és meg kentem vele a kacsát.Pirulásig sütöttem. Aztán fordítás és a másik oldalát is kentem, pirítottam. Ilyen szép lett->
Hagymás krumplival és párolt káposztával tálaltam. Jó étvágyat!
A recept eredetiben-> Vettem 6 db kacsacombot (3 db volt egy csomagban s mivel az kevés lett volna nekünk,így lett 6 db) Előző este bevagdostam a bőrét,megmostam,szárazra töröltem. Egy tálba összetörtem babérlevelet(kb 4db),hozzákevertem kakukkfüvet,rozmaringot,sót és borsot. Mindegyiket gondolomra,meg a hús mennyiségétől függően. Ezzel a keverékkel bekentem a kacsát s egy éjszakára hűtőbe tettem. Másnap átraktam egy hőálló tálba. A bevagdosott részekbe fokhagymát dugdostam. Megpucoltam egy nagy fej vöröshagymát,amit 4felé vágva a combok mellé raktam. Lefóliázva 1órát sütöttem. Utána a fóliát levéve megnéztem,hogy elég puha e (első kacsám lévén pánikoltam,hogy szívós lesz a hús:) locsolgattam a zsírjával s még sütöttem egy kicsit. Amikor úgy gondoltam,hogy már jó lesz akkor 1 dl édes fehérbort (nekem tokaji volt itthon amit ajándékba kaptunk :) összekevertem 1evőkanál mézzel és meg kentem vele a kacsát.Pirulásig sütöttem. Aztán fordítás és a másik oldalát is kentem, pirítottam. Ilyen szép lett->
Hagymás krumplival és párolt káposztával tálaltam. Jó étvágyat!
vasárnap
Kókuszhabos-lekváros pite
Reggel hűvös volt,semmi nyári hangulat. Gondoltam sütök valamit,hogy jobb kedvünk legyen. A pite az mindig bejön de nem volt itthon gyümölcs,s bizony a befőttes üvegek is üresek már.Találtam viszont egy zacskó kókuszt. Körül néztem hát a neten ,s mint már oly sokszor ezt a receptet is no salty oldalán találtam. Köszönet érte Böbének.
A tésztához összegyúrtam fél kiló lisztet,6 tojás sárgáját, 8 evőkanál cukrot,1 sütőport, 1 ramat, 1 kis doboz tejfölt. Kétfelé osztottam. Az egyiket a tepsi aljára tettem,persze nyújtás után :) A recept szerint ribizlilekvárral vagy valamilyen savanykás lekvárral kell a tésztát megkenni. Nekem áfonya volt itthon,hát azzal kentem meg.
A 6 tojás fehérjét kemény habbá vertem,majd 8 evőkanál cukrot tettem bele. Amikor a cukor elolvadt belekevertem a nagy csomag (20dkg) kókuszt is. Ezt rásimítottam a lekvárra.
Majd a tészta másik felét is kinyújtottam,s beborítottam vele a habot. A tetejét tojással megkentem s már ment is a sütőbe.
Imádom a kókuszt,s az áfonyával nagyon finom lett!
A tésztához összegyúrtam fél kiló lisztet,6 tojás sárgáját, 8 evőkanál cukrot,1 sütőport, 1 ramat, 1 kis doboz tejfölt. Kétfelé osztottam. Az egyiket a tepsi aljára tettem,persze nyújtás után :) A recept szerint ribizlilekvárral vagy valamilyen savanykás lekvárral kell a tésztát megkenni. Nekem áfonya volt itthon,hát azzal kentem meg.
A 6 tojás fehérjét kemény habbá vertem,majd 8 evőkanál cukrot tettem bele. Amikor a cukor elolvadt belekevertem a nagy csomag (20dkg) kókuszt is. Ezt rásimítottam a lekvárra.
Majd a tészta másik felét is kinyújtottam,s beborítottam vele a habot. A tetejét tojással megkentem s már ment is a sütőbe.
Imádom a kókuszt,s az áfonyával nagyon finom lett!
szombat
Gomba ricottával töltve
A ricottás tésztából még maradt egy kevés ricotta a hűtőbe,azzal kellett valamit kezdeni. Szétnéztem a neten mi legyen belőle. No Salty oldalán találtam ezt a Jamie Oliver receptet,amit némi módosítással készítettem el,de nagyon finom lett. Vettem 6 db tölteni való gombát ,amit olíva olajjal megkentem sóztam ,borsoztam és tepsibe rendeztem. A töltelékhez 10 dkg ricottát ír,én ránéztem s úgy gondoltam elég lesz :) nem mértem. Bele tettem egy citrom héját,oregánót,sót,borsot, és piros paprikát (chilit írtde mi nem szeretjük a csípőset) A fűszereket sem mértem csak úgy gondolomra szórtam. Az eredeti recept szerint parmezánnal kell megszórni,de nekem por parmezánom van úgy,hogy azt is kevertem bele s meg töltöttem a gombákat.Közben észre vettem,hogy ott gubbaszt a hűtőben egy kicsi ementáli,így gyorsan a tetejére reszeltem azt is . 220 fokra előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütöttem.Fincsi lett :)
hétfő
Pudingos almáspite
Almás pitét ettem volna,de a fiúk kitalálták,hogy újítsak azon is valamit. Az újítást a tölteléknél kezdtem. De először nézzük a tésztát,ami alap:) 60dkg lisztet elkevertem 1 csomag sütőporral,20dkg porcukorral,majd hozzá adtam 2 tojást,egy kocka rámát és gyúrás közben amennyi tejet felvesz-> kb fél deci. Ketté osztottam a tésztát. Az egyik felét kinyújtottam és a tepsi aljára tettem,villával megszurkáltam. Egy kiló meghámozott almát vékonyan felszeleteltem ,megszórtam 30dk cukorral és nyakon öntöttem 5dl vízzel s feltettem főni. Nagyon hamar megpárolódik. Addig 3 csomag vaníliás pudingot kikevertem 2,5 dl vízzel és összeforraltam az almával. Még forrón a tepsiben lévő tésztára öntöttem,majd betakartam a másik kinyújtott tésztával. Ezt is megszurkáltam,tojással megkentem és egy fél óra alatt készre sütöttem. A fiúk nagy elégedettségére :)
vasárnap
testsúlycsökkentéshez tészta ricottával
Találtam ezt a receptet s mivel éppen fogyókúrás időszakom élem gondoltam kipróbálom. Eredetileg házi tésztával van írva,de most nekem nem volt rá időm......energiám.......kedvem....a lényeg,hogy kifőztem egy zacskó lebbencs tésztát s rátettem a következőket.20 dkg ricottát elkevertem, 1 evőkanál citromlével,4 evőkanál olívaolajjal, 1,5dl főzőtejszínnel,ebbe raktam még egy gerezd zúzott fokhagymát, 5dkg pirított fenyőmagot,bele vagdostam egy csokor snidlinget. Tálalásnál parmezán sajttal szórtuk Nagyon finom lett! :)
Mandulás meggytorta
Ha már érik a meggy akkor valami meggyes süti legyen de ne olyan hagyományos. Na most ez sikeredett.
50-60 dkg meggyet kimagoztam s félretettem. 6 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem,majd hozzá adtam 8 dkg nádcukrot. Egy külön tálban a tojássárgákat elkevertem 12dkg puha vajjal, 5 dgk mézzel,1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 25 dkg túróval. Amikor jó krémes akkor a következőt kanalaztam hozzá. 15dkg lisztet elkevertem 15dkg darálr mandulával (LIDL-ben lehet kapni :) 1 csipet fahéjjal (én jó nagy csipettel mert szeretjük :) meg egy fél csomag sütőporral. Amikor mindent össze kevertem akkor adtam hozzá a tojáshabot. Csatos tortaformába öntöttem s rászórtam a meggyet.
Egy kicsit bele kell nyomkodni mert nem süllyed el a tésztában.
180 fokon 55 percig sütöttem,majd rácsra téve hagytam kihűlni.
Eredetileg még meggy szemekkel,tejszínhabbal s menta levéllel kellene díszíteni,de a maradék meggyet megette a Márk:) a mentát meg a Tibi nem szereti :( így maradt a tejszínhab :)
A fiúk azt mondták,hogy hab nélkül csak simán is isteni :)
50-60 dkg meggyet kimagoztam s félretettem. 6 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem,majd hozzá adtam 8 dkg nádcukrot. Egy külön tálban a tojássárgákat elkevertem 12dkg puha vajjal, 5 dgk mézzel,1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 25 dkg túróval. Amikor jó krémes akkor a következőt kanalaztam hozzá. 15dkg lisztet elkevertem 15dkg darálr mandulával (LIDL-ben lehet kapni :) 1 csipet fahéjjal (én jó nagy csipettel mert szeretjük :) meg egy fél csomag sütőporral. Amikor mindent össze kevertem akkor adtam hozzá a tojáshabot. Csatos tortaformába öntöttem s rászórtam a meggyet.
Egy kicsit bele kell nyomkodni mert nem süllyed el a tésztában.
180 fokon 55 percig sütöttem,majd rácsra téve hagytam kihűlni.
Eredetileg még meggy szemekkel,tejszínhabbal s menta levéllel kellene díszíteni,de a maradék meggyet megette a Márk:) a mentát meg a Tibi nem szereti :( így maradt a tejszínhab :)
A fiúk azt mondták,hogy hab nélkül csak simán is isteni :)
kedd
Elkészült a szülinapi torta
Hát 23 lett a lánykám :) megsütöttem neki az epertortát.
A torta az előző bejegyzés alapján készült,azzal a változtatással,hogy 2db tortalapot sütöttem s ez közé került a túrókrém. Ja és piros zselével lett leöntve.
Így örült neki
Boldog szülinapot! :)
A torta az előző bejegyzés alapján készült,azzal a változtatással,hogy 2db tortalapot sütöttem s ez közé került a túrókrém. Ja és piros zselével lett leöntve.
Így örült neki
Boldog szülinapot! :)
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)