Na ez a süti abszolút a gyorsan valami finomat .......vagy nevezhetjük a lusta asszony sütijének......vagy csak egyszerűen mi van otthon kategória.
Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta
2 doboz szeletelt ananászkonzerv
méz,fahéj,vaj
A kiolvadt tésztát kinyújtottam. Az ananászt kiszedtem a dobozból s a dobozzal szaggattam ki a tésztát. Így pont akkora tészta karikát kaptam,mint az ananász. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és ráraktam 1 karika ananászt. Kb 3 dkg vajat felolvasztottam és elkevertem 1 evőkanál mézzel. Ezzel locsoltam meg az ananászt,majd előmelegített sütőbe toltam.
A megsült lepénykéket fahéjas-porcukorral szórtam meg.
Pikk-pakk kész és pikk-pakk elfogy :)
Keresés ebben a blogban
hétfő
Mátrai borzaska újragondolva ,vagyis gluténmentesen
A hagyományos mátrai borzaska lett új köntösbe öltöztetve,hogy a lisztérzékeny családtag is tudjon enni.....na meg,hogy nekem ne kelljen kétfélét főznöm. A változtatás lényegében csak annyi volt,hogy a lisztet kukoricaliszt és rizsliszt keverékével helyettesítettem. S került még bele medvehagyma.
Hozzávalók : kb 1,5 kg csirkemell
0,5 kg krumpli
fél csokor medvehagyma, fokhagyma
30 dkg kukoricaliszt + 5 dkg rizsliszt
20 dkg reszelt sajt
5 tojás
1 nagy doboz tejföl
6 dl tej
A krumplit lereszeltem s hagytam állni. Addig a tejből ,tojásból és a kukoricalisztből sűrű palacsinta tésztát kevertem. Ízesítettem sóval,borssal ,a fokhagymával és a medvehagymával majd bele kevertem a kissé kinyomkodott krumplit. A hűtőbe tettem amíg a húst elkészítettem.
A húst felszeleteltem,kicsit kiklopfoltam sóztam,borsoztam ,majd megforgattam a rizslisztbe.
Serpenyőbe olajat forrósítottam (nem sokat,hogy ne lepje el a húst) és beletettem a palacsinta tésztába mártott húst. Szép pirosra sütöttem.
Köretnek rizs készült hozzá. Tálalásnál meglocsoltam a tejföllel és megszórtam reszelt sajttal.
A kép ez miatt elég fehérke és rossz minőségű lett :( de az ebéd nagyon finom volt :)
Hozzávalók : kb 1,5 kg csirkemell
0,5 kg krumpli
fél csokor medvehagyma, fokhagyma
30 dkg kukoricaliszt + 5 dkg rizsliszt
20 dkg reszelt sajt
5 tojás
1 nagy doboz tejföl
6 dl tej
A krumplit lereszeltem s hagytam állni. Addig a tejből ,tojásból és a kukoricalisztből sűrű palacsinta tésztát kevertem. Ízesítettem sóval,borssal ,a fokhagymával és a medvehagymával majd bele kevertem a kissé kinyomkodott krumplit. A hűtőbe tettem amíg a húst elkészítettem.
A húst felszeleteltem,kicsit kiklopfoltam sóztam,borsoztam ,majd megforgattam a rizslisztbe.
Serpenyőbe olajat forrósítottam (nem sokat,hogy ne lepje el a húst) és beletettem a palacsinta tésztába mártott húst. Szép pirosra sütöttem.
Köretnek rizs készült hozzá. Tálalásnál meglocsoltam a tejföllel és megszórtam reszelt sajttal.
A kép ez miatt elég fehérke és rossz minőségű lett :( de az ebéd nagyon finom volt :)
kedd
Töltött -rántott karaj
Egyszerű,finom étel. Ajánlom azoknak akik nem ragaszkodnak a hagyományos töltelékhez.
Hozzávalók : 8 szelet karaj jól kiklopfolva
2 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
20 dkg bacon (kockázott)
fokhagyma 5-6 gerezd
újhagyma 3-4 szál-én most medvehagymát használtam
1 mk bazsalikom
majonézes torma
A felkockázott hagymát kevés olajon megpirítottam,majd hozzá adtam a bacont, a zöld vagy a medvehagymát,sót,borsot. Egy darabig együtt pirítottam ,majd következett a gomba. Amikor a gomba elfőtte a levét beletettem a fokhagymát és a bazsalikomot.
A kiklopfolt hús szeleteket sóztam,majd megkentem a majonézes tormával.
Az egyik felébe halmoztam a tölteléket ,ráhajtottam a hús másik felét és a szokásos módon paníroztam.
Nálunk sült krumpli volt hozzá a köret.
Jó étvágyat kívánok :)
Hozzávalók : 8 szelet karaj jól kiklopfolva
2 fej vöröshagyma
25 dkg gomba
20 dkg bacon (kockázott)
fokhagyma 5-6 gerezd
újhagyma 3-4 szál-én most medvehagymát használtam
1 mk bazsalikom
majonézes torma
A felkockázott hagymát kevés olajon megpirítottam,majd hozzá adtam a bacont, a zöld vagy a medvehagymát,sót,borsot. Egy darabig együtt pirítottam ,majd következett a gomba. Amikor a gomba elfőtte a levét beletettem a fokhagymát és a bazsalikomot.
A kiklopfolt hús szeleteket sóztam,majd megkentem a majonézes tormával.
Az egyik felébe halmoztam a tölteléket ,ráhajtottam a hús másik felét és a szokásos módon paníroztam.
Nálunk sült krumpli volt hozzá a köret.
Jó étvágyat kívánok :)
Túrókrémes őszibarackos hamis tiramisu
Némileg hasonlít a tiramisuhoz ,de csak minimálisan......szerintem egy olasz sírva fakadna ha tiramisunak neveznénk :).......de az tény,hogy nagyon fiiinom :)
Hozzávalók : 1 doboz őszibarack konzerv
2 nagy csomag piskóta (kb 40 db)- én a lidis cukrozott piskótát használtam
10 dkg cukor
2 cs vaníliás puding
50 dkg túró
5 dl tej
2 dl habtejszín
2 dl kávé -nescafét kevertem ki + még egy kis Amarettot is öntöttem bele (elhagyható )
kakaópor
1 dl befőttlé és a tej keverékéből,a pudingból és a cukorból krémet főztem.
Amikor kihűlt belekevertem a túrót,majd a habbá vert tejszínt.
A tálba leraktam egy sor piskótát és meglocsoltam kávéval,megkentem a krémmel,majd megszórtam a kockára vágott őszivel. Megint piskóta következett és sorban a többi amíg volt piskótám. Legfelülre krém került amit megszórtam kakaóporral.
Tálalásig hűtőbe tettem.
Hozzávalók : 1 doboz őszibarack konzerv
2 nagy csomag piskóta (kb 40 db)- én a lidis cukrozott piskótát használtam
10 dkg cukor
2 cs vaníliás puding
50 dkg túró
5 dl tej
2 dl habtejszín
2 dl kávé -nescafét kevertem ki + még egy kis Amarettot is öntöttem bele (elhagyható )
kakaópor
1 dl befőttlé és a tej keverékéből,a pudingból és a cukorból krémet főztem.
Amikor kihűlt belekevertem a túrót,majd a habbá vert tejszínt.
A tálba leraktam egy sor piskótát és meglocsoltam kávéval,megkentem a krémmel,majd megszórtam a kockára vágott őszivel. Megint piskóta következett és sorban a többi amíg volt piskótám. Legfelülre krém került amit megszórtam kakaóporral.
Tálalásig hűtőbe tettem.
szerda
pudingos darázsfészek Tündésen :)
Ma kedvem volt valamit sütni s találtam egy receptet ami az alap ötletet adta. Körül néztem mi van itthon és ezt ötleteltem ki. Nagy munkám nem volt vele mert mindent bepakoltam a kenyérsütőbe és elindítottam a dagasztó-kelesztő programot.
Mi került a gépbe....azaz a tésztához valók : 2 dl langyos tejben felfuttattam 3 dkg élesztőt
ehhez adtam : fél kiló lisztet
10 dkg cukrot, egy csipet sót
2 tojást
1 citrom levét
és 8 dkg lágy vajat
míg a gép dolgozott ,fél liter tejben megfőztem egy zacskó vaníliás pudingot,majd hagytam kihűlni.
Amikor a gép is befejezte a munkáját kivettem a tésztát,átgyúrtam és 16 gombócra szedtem a tésztát. Mindegyik gombócot kilapítottam ,bele tettem egy kanálka pudingot és ismét gombóccá gyúrtam. Az aranygaluskánál cukros dióban szoktuk megforgatni,de nem volt dióm....viszont volt itthon darált lenmagom aminek az íze hasonlít a dióéra. Egy tálba összekevertem fahéjat-cukrot.lenmagot és ebben megforgattam a töltött gombócokat.Sütőpapírral bélelt tortaformába szorosan egymás mellé raktam őket. Egy fél órát még így kelesztettem,majd megkentem tojással és bedugtam a 180 fokos sütőbe. Amikor már majdnem kész volt megszórtam a maradék fahéjas keverékkel és vissza toltam a sütőbe. Amikor kész lett levettem róla a formát
Isteni finom lett !
Mi került a gépbe....azaz a tésztához valók : 2 dl langyos tejben felfuttattam 3 dkg élesztőt
ehhez adtam : fél kiló lisztet
10 dkg cukrot, egy csipet sót
2 tojást
1 citrom levét
és 8 dkg lágy vajat
míg a gép dolgozott ,fél liter tejben megfőztem egy zacskó vaníliás pudingot,majd hagytam kihűlni.
Amikor a gép is befejezte a munkáját kivettem a tésztát,átgyúrtam és 16 gombócra szedtem a tésztát. Mindegyik gombócot kilapítottam ,bele tettem egy kanálka pudingot és ismét gombóccá gyúrtam. Az aranygaluskánál cukros dióban szoktuk megforgatni,de nem volt dióm....viszont volt itthon darált lenmagom aminek az íze hasonlít a dióéra. Egy tálba összekevertem fahéjat-cukrot.lenmagot és ebben megforgattam a töltött gombócokat.Sütőpapírral bélelt tortaformába szorosan egymás mellé raktam őket. Egy fél órát még így kelesztettem,majd megkentem tojással és bedugtam a 180 fokos sütőbe. Amikor már majdnem kész volt megszórtam a maradék fahéjas keverékkel és vissza toltam a sütőbe. Amikor kész lett levettem róla a formát
Isteni finom lett !
vasárnap
házi pilóta keksz
Reggel éppen csak ébredeztem amikor elhangzott a kérdés,hogy - Nem sütsz ma semmit ? Ennek kapcsán készült a gyümölcstorta http://tunder-konyha.blogspot.hu/2014/03/gyors-gyumolcstorta.html
aztán már ha úgy is bevetettem magam a konyhába gondoltam kipróbálom az Egyszerű Gyors Receptek oldalról mentett pilóta keksz receptjét. Minden hozzávaló akadt itthon,hát neki láttam :)
A recept szerzője Kicsimama és itt találod : http://www.sutemenyrecept.com/pilota-keksz.html
én annyit változtattam rajta,hogy a krémbe tettem 5 dkg cukrot ,és mivel nem találtam itthon kerek formát ami nekem tetszett volna,így nálunk virág alakú lett a pilóta :)
gyors gyümölcstorta
Reggel még ép csak ébredeztem ,amikor Tibim feltette a kérdést - Sütsz ma valamit ?
- Miért ?
- Mert a múlthéten nem sütöttél :(
Na ez van amikor hozzá szoknak a fiúk a jóhoz :) Nem volt betervezve most süti,mert arról volt szó,hogy fogyókúra van :) de azért körül néztem mi van itthon. Így készült gyorsan egy gyümölcstorta
Hozzávalók a tésztához : 4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt- amit én most 4 dkg rizsliszt és 4 dkg étkezési keményítő keverékével helyettesítettem,hogy a lisztérzékenyünk is tudjon enni belőle
1 ek olaj
1 citrom reszelt héja- elhagyható
A tojásokat szétválasztottam. a fehérjét habbá vertem. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal kihabosítottam,majd hozzá kevertem a fehérje habot. Ebbe került a liszt és az olaj. Átkevertem és gyümölcstorta sütőformába öntöttem. Tűpróbáig sütöttem.
Innentől kezdve szabadon választott,hogy mit kezdünk a tésztával. Én főztem egy adag vanília pudingot és azt öntöttem a tésztára. A pudingra őszibarack befőtt került, mert éppen az volt itthon. Ezt nyakon öntöttem zselatinnal és az édesség utáni vágy máris teljesítve :)
- Miért ?
- Mert a múlthéten nem sütöttél :(
Na ez van amikor hozzá szoknak a fiúk a jóhoz :) Nem volt betervezve most süti,mert arról volt szó,hogy fogyókúra van :) de azért körül néztem mi van itthon. Így készült gyorsan egy gyümölcstorta
Hozzávalók a tésztához : 4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt- amit én most 4 dkg rizsliszt és 4 dkg étkezési keményítő keverékével helyettesítettem,hogy a lisztérzékenyünk is tudjon enni belőle
1 ek olaj
1 citrom reszelt héja- elhagyható
A tojásokat szétválasztottam. a fehérjét habbá vertem. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal kihabosítottam,majd hozzá kevertem a fehérje habot. Ebbe került a liszt és az olaj. Átkevertem és gyümölcstorta sütőformába öntöttem. Tűpróbáig sütöttem.
Innentől kezdve szabadon választott,hogy mit kezdünk a tésztával. Én főztem egy adag vanília pudingot és azt öntöttem a tésztára. A pudingra őszibarack befőtt került, mert éppen az volt itthon. Ezt nyakon öntöttem zselatinnal és az édesség utáni vágy máris teljesítve :)
Sertés szelet dühbarié módra
A múlthéten rántott karajt csináltam s maradt 8 szelet karaj a hűtőben a sorsára várva. Aztán került a hűtőbe egy fej karfiol is, s már el is dőlt a karaj sorsa :) olyan régen készítettem Dühbarié szeletet és úgy szeretem, hogy muszáj volt a karajt össze hoznom a karfiollal :)
Nálam így készült : a karajt sóztam, borsoztam ,lisztbe forgattam és natúr szeletnek kisütöttem. Egy tepsibe szépen egymás mellé raktam őket.
A karfiolt sós vízben roppanósra főztem,leszűrtem és a hús tetejére halmoztam.
Egy lábosba összefőztem 5dkg vajat, 4 dkg lisztet, és 2 dl tejet.
Amikor kihűlt hozzákevertem 1 tojás sárgáját, 2dl tejfölt,sót,borsot,szerecsendiót és végül a tojás fehérjéből vert kemény habot. Ezt a mártást a karfiol tetejére locsoltam.
Megszórtam reszelt sajttal és egy kis darab vajat tettem mindegyik kupac tetejére
Így ment az előmelegített sütőbe. 200 fokon a sajt pirulásáig sütöttem.
Én tejszínes sült rizzsel tálaltam. http://tunder-konyha.blogspot.hu/2011/07/tejszines-sultrizs-limaratol.html
Nálam így készült : a karajt sóztam, borsoztam ,lisztbe forgattam és natúr szeletnek kisütöttem. Egy tepsibe szépen egymás mellé raktam őket.
A karfiolt sós vízben roppanósra főztem,leszűrtem és a hús tetejére halmoztam.
Egy lábosba összefőztem 5dkg vajat, 4 dkg lisztet, és 2 dl tejet.
Amikor kihűlt hozzákevertem 1 tojás sárgáját, 2dl tejfölt,sót,borsot,szerecsendiót és végül a tojás fehérjéből vert kemény habot. Ezt a mártást a karfiol tetejére locsoltam.
Megszórtam reszelt sajttal és egy kis darab vajat tettem mindegyik kupac tetejére
Így ment az előmelegített sütőbe. 200 fokon a sajt pirulásáig sütöttem.
Én tejszínes sült rizzsel tálaltam. http://tunder-konyha.blogspot.hu/2011/07/tejszines-sultrizs-limaratol.html
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)