Hozzávalók : 6 tojás
2 dl víz (langyos)
30 dkg cukor
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
160 ml étolaj
2 csipet só
1 üveg magozott meggy vagy kb fél kg friss magozott meggy
Így készült : a tojásokat szétválasztottam. A fehérjét habbá vertem és félre tettem . A sárgáját a cukorral és a vízzel habosítottam ki majd hozzá adtam az olajat, A lisztet összekevertem a sütőporral és a sóval ,majd hozzá kevertem a tojássárgás masszához. Legvégül a fehérje habot kevertem hozzá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem ,rászórtam a lecsepegtetett meggyet és 200 fokos sütőben kb fél óra alatt (tűpróba) készre sütöttem. Porcukorral megszórva tálaltam.
Amilyen gyorsan elkészült ,olyan gyorsan el is fogyott :)