A kolléganőmtől kaptam egy receptet. Ezt :http://www.nosalty.hu/recept/sutotokos-golyo
Mivel imádom a sütőtököt minden formában rögtön megtetszett,aztán rájöttem,hogy nekem hiányos.
Hiányoznak belőle a jó kis fűszerek amik illenek a sütőtökhöz. Ezért most is az alapötletet használtam :)
Nálam így készült : még vasárnap megsütöttem a tököt minden ízesítés nélkül és hagytam kihűlni. Mivel már nem került sor a felhasználására betettem a hűtőbe . Ott várt a sorára :)
A sült tököt egy tálba kanalaztam 45 dkg lett a fél kiló helyett,de nem hiszem,hogy ez gond lenne :) és botmixerrel pürésítettem.
Adtam hozzá 15 dkg darált diót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg darált háztartási kekszet és a Tündésités miatt mézeskalács fűszerkeveréket,csak úgy gondolomra :)
Először arra gondoltam,hogy teszek bele fahéjat+ örölt gyömbért de a kezembe került ez az egyveleges zacskó ami tartalmazott : fahéj,szegfűszeg,szerecsendió, kardamon,ánizs és még sok finomságot ezért beleszórtam.
Adtam még hozzá 2-3 ek baracklekvárt és jól összedolgoztam. Golyócskákat formáltam belőle és kókuszban meghempergettem. Nagyon finom !!!!
Keresés ebben a blogban
kedd
vasárnap
Gombával és sajttal töltött csirkemell
Megint találtam egy receptet a neten aminek az alapötlete tetszett ,s jó szokásomhoz híven átformáltam a mi ízlésünkre :)
Amit használtam : 2 csirkemell
kb 3dl tej
fokhagymakrém
1 kis fej vöröshagyma
30 dkg gomba
süritett paradicsom
15 dkg füstölt sajt
Így készült: A csirkemellet felszeleteltem egy kicsit kikloffoltam. Tejben elekevertem a fokhagymakrémet és beletettem a húst. kb 2 órát hagytam benne állni. A hagymát felkockáztam és megdinszteltem egy kevés olajon majd rátettem a felaprított gombát. Hagytam hogy levet engedjen, Sóztam,borsoztam,egy kis piros paprika is került bele . Hagytam ,hogy elfője a levét. A végén nyakon öntöttem egy kevés sűritett paradicsommal. Az egészet botmixerrel pürésítettem. A sajtot lereszeltem. A tejből kivett csirkemellszeleteket megkentem ezzel a gombás krémmel ,megszórtam a reszelt sajttal és feltekertem. Hústűvel rögzítettem, sütőpapírral bélelt tepsíbe fektettem. Mindegyik tekercset meglocsoltam olívaolajjal.
Mellészórtam fűszeres steak burgonyát és egy bő félórára sütőbe toltam.
Uborkasaláta is járt hozzá :) fincsi lett :)
kedd
Sörben sült baconba tekert csirke
Találtam a neten egy receptet ami megtetszett.......aztán kiderült,hogy mégsem tetszik annyira csak az alap ötlet......így az eredeti receptből csak a sör meg a bacon maradt a többit a ma reggeli fantáziámra bíztam. A cél az volt,hogy gyorsan készüljön el (mert mentem dolgozni ) és "láthatatlanná" tegyem a filézett csirkecombot ami nem tartozik Márkom kedvencei közé de még volt egy tálcával a hűtőben.
Amit használtam : 8 db egész filézett csirkecomb
1 csomag szeletel bacon
1 nagyobb sárgarépa
1 sárga paprika
1 kaliforniai (piros) paprika
3 közepes vöröshagyma
0,5 l sör
só,bors, örölt majoranna, fokhagymakrém
olivaolaj, balzsamecet
sültcsirke fűszersó
A csirkecombokat félbevágtam és beszórtam a sültcsirke fűszersóval. Két szelet bacont egymás mellé tettem ,ráfektettem a csirkecombot és feltekertem. A Versaliomat (vagy hot-pan) kikenten vékonyan vajjal és beletettem a tekercseket. A répát megpucoltam ,felcsíkoztam és a húsra szórtam. A paprikákat is felszeleteltem ,a hagymákat négy felé vágtam és az is a húsra tettem. Bekapcsoltam melegedni ,hogy a bacon körbe megpiruljon a húson és a paprika is megsüljön egy kicsit. Közben a sörben elkevertem 3 ek olívaolajat, fokhagymakrémet,sót,borsot és az átsült húsra öntöttem. Letakartam és hagytam 20 percet párolódni. Majd meglocsoltam balzsamecettel és hagytam besűrűsödni.
Isteni finom lett. Rizst főztem hozzá köretnek.
Jó étvágyat !
Amit használtam : 8 db egész filézett csirkecomb
1 csomag szeletel bacon
1 nagyobb sárgarépa
1 sárga paprika
1 kaliforniai (piros) paprika
3 közepes vöröshagyma
0,5 l sör
só,bors, örölt majoranna, fokhagymakrém
olivaolaj, balzsamecet
sültcsirke fűszersó
A csirkecombokat félbevágtam és beszórtam a sültcsirke fűszersóval. Két szelet bacont egymás mellé tettem ,ráfektettem a csirkecombot és feltekertem. A Versaliomat (vagy hot-pan) kikenten vékonyan vajjal és beletettem a tekercseket. A répát megpucoltam ,felcsíkoztam és a húsra szórtam. A paprikákat is felszeleteltem ,a hagymákat négy felé vágtam és az is a húsra tettem. Bekapcsoltam melegedni ,hogy a bacon körbe megpiruljon a húson és a paprika is megsüljön egy kicsit. Közben a sörben elkevertem 3 ek olívaolajat, fokhagymakrémet,sót,borsot és az átsült húsra öntöttem. Letakartam és hagytam 20 percet párolódni. Majd meglocsoltam balzsamecettel és hagytam besűrűsödni.
Isteni finom lett. Rizst főztem hozzá köretnek.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)