Így készült : hozzávalók a tésztához : 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg rama, 1kk szódabikarbóna, 10 dkg cukor,
2 ek kakaó, 1 ek tejföl
hozzávalók a krémhez : fél liter tej, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás puding, 1 cs vaníliás cukor
1 nagy+1 kis doboz tejföl.
A puding megfőzésével indítottam. A tejbe bele tettem a 2 féle cukrot és megfőztem benne a pudingot. Hagytam kihűlni. Amikor kihűlt belekevertem a tejfölöket. Egy nagy lapos fakanállal jól ellehet keverni :)
A tésztához valókat összegyúrtam,olyan jól formázható tésztát kell kapni. Nekem először száraz volt ezért tettem hozzá egy kis tejfölt,majd ragadt és jött még bele egy kis liszt mire jól formázható tészta lett. Ekkor két felé vettem. Az egyik gombócot kör alakúra nyújtottam,akkorára,hogy pont beleférjen a tortaformába. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral és beletettem az első tésztalapot. Erre öntöttem a krémet,majd kinyújtottam a másik lapot és rátettem a krémre. 180 fokos sütőben kb fél óra alatt sütöttem meg. Tűpróba!
A megsült tortát hagytam kihűlni és utána díszitettem .
A tetejét vastagon megszórtam porcukorral,majd rátettem a mintát és rászórtam a csokidarát. Egy picit a szélére is szórtam.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése