almával készítettem el a tarte tatint,ami eredetileg is almával készül :)
Elkészítése: a tészta ugyan az mint a sütőtökösé : 20 dkg finom liszt
5 dkg porcukor
1 csipet só
10 dkg hideg ! vaj
1 tojás sárgája
3-4 ek hideg víz
az elkészitése is :) A lisztet egy tálba szitáltam,majd hozzá adtam a cukrot és a sót. Elkevertem,majd nagy lyukú reszelőn ,bele reszeltem a vajat. Gyorsan össze morzsoltam a liszttel,majd jött a tojás sárgája és a víz. Gyorsan össza gyúrtam (vigyázzni kell,hogy a kéz meleg ne olvassza meg a vajat,mert akkor ragacsos lesz ) Amikor gombóccá állt,folpackba tekertem és betettem a hűtőbe.
Most 80 dkg almát megpucoltam és vékony cikkekre vágtam. 10 dkg vajat felolvasztottam és beleszórtam 20 dkg kristálycukrot. Amikor karamellizálodott beleszortam a szeletelt almát. Megszórtam vaníliás cukorral és vanília aromát locsoltam rá. Zubogtatva hagytam 10 percet, Közben figyeltem,hogy az alma ne essen szét.
A tűzről levéve hagytam egy kicsit hűlni majd kinyújtottam a tésztát és beborítottam vele az almát.
Előmelegített sütöben 180 fokon 15 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése