A csatni dél-ázsia eredetű fűszeres szószféleség. Íze széles skálán mozoghat, lehet édes vagy savanyú, csípős, általában zöldségekből vagy gyümölcsökből készítik.
Én most almából és narancsból készítettem ,enyhén csípősre.Kacsasülthöz kínáltam .
Hozzávalók : nem mértem csak szórtam, gondolomra a fűszereket :)
kb 3 dkg vaj, chayen bors vagy chili, örölt gyömbér, kurkuma, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg,barna cukor...............3-4 alma, 1 narancs
- Elkészítése : a vajat egy lábosban megolvasztottam majd a tűzről levéve hozzáadtam a cukrot és a fűszereket. Jól elvertem s visszatéve a tűzre hagytam felhabosodni. Ezután belekevertem a kockára vágott almát és narancsot. Egy kevés vizet aláöntve addig főztem kb fél óra,míg olyan lekvár állagú lett. Langyosan tálaltam a hús mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése