Nem bonyolult,hamar kész van és tényleg isteni.
Hozzávalók a tésztához: 6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
12 ek forró víz.
krémhez : 0.5 l tej
5 ek liszt
10 dkg dió (darált)
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
ízlés szerint rumaroma vagy 0,5 dl rum
tetejére : 6 tojásfehérje
15 dkg porcukor
Én azzal indítottam,hogy a krémhez való tejet és a lisztet sűrűre főztem,majd fére tettem hűlni.
A sütőt bekepcsoltam 180 fokra.
A tésztához valókból először az egész tojásokat habbá vertem a cukorral,majd hozzá adtam a forró vízet és végül a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibéleltem a gáztepsit és belesimítottam a tésztát.
15 perc alatt megsült,de azért nem árt a tűpróba :) Amikor kész ,rácsra téve kihűtöttem.
Amíg hűlt kikevertem a krémhez a margarint a cukorral,majd hozzá adtam a kihűtött lisztes krémet,diót és rumaromát. Könnyű,habos krém lett belőle. Félre tettem és a habbal filytattam.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá vertem,majd beletettem a cukrot és gőz felett tovább vertem,míg a hab megfőtt.
A kihűlt tésztáról lehúztam a sütőpapírt,vissza tettem a tepsibe és rákenrem a diós krémet,erre simítottam a habot. Olvasztott csokoládéval lehetett volna még meglocsolni,de az erre a célra szánt csoki eltünt :) így csoki nélkül került tálalásra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése