Szeretem ,szeretjük a tócsnit,már más változatát is kipróbáltam,csak egy bajom van vele......utálom lereszelni a krumplit. Hát ebben nem kell ! :)
Már vagy két hete találtuk ezt a receptet a Blikk Nők -ben (ez itt a reklám helye :) a kedvenc kolléganőmmel. Ő el is ment a piacra és hozott nekem káposztát.....na azóta nyúz,hogy kipróbáltam e már.
Ma jött el a pillanat......kipróbáltam...finom.....annyira,hogy még kostoló sem maradt.
Kipróbálás gyanánt csak az írt adagnak a felét készítettem el, megkostóltam aztán elmentem a boltba. Közben haza ért a "kisfiam", mireén is haza értem a boltból már csak az üres tányért találtam :)
Szóval jóóóóóó
Hozzávalók (fél adag) 20 dkg savanyúkáposzta (nálam most 30ra sikeredett)
1 csomag újhagyma
10 dkg szeletelt sonka (most jó 15 dkg bacon :)
10 dkg liszt
1 tojás
50 ml tej
fűszerek: só,bors, őrölt kömény izlés szerint
A káposztát egy kicsit átmostam ,csak annyira,hogy a lé lejöjjön róla ,és felaprítottam. A bacont felkockáztam és zsírjára sütöttem. Azzal együtt adtam a káposztához. A hagymát felkarikáztam és azt is bele kevertem. Majd a többi hozzávalóval jól elkevertem, addig míg jól egybe álló masszát kaptam. Forró olajba szaggattam egy kanál segítségével,és mind két oldalát pirosra sütöttem.
A recept szerint kapros-paprikás tejfőllel még finomabb. Na erről nem tudok nyilatkozni,mert mire haza értem a tejfőllel már nem volt mire kenni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése